Alle antwoorden op veelgestelde vragen

Hoe kan ik in mijn gemeente een beschikking aanvragen?

Woon je in de gemeente Dalfsen? Neem voor een beschikking contact op met Samen Doen in Dalfsen via www.samendoenindalfsen.nl.

Woon je in de gemeente Deventer? Neem voor een beschikking contact op met jouw gezinscoach via www.deventer.nl/gezinscoaches.

Woon je in de gemeente Hardenberg? Neem voor een beschikking contact op met Samen Doen via www.hardenberg.nl/inwoners/zorg/samen-doen.

Woon je in de gemeente Kampen? Neem voor een beschikking contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin via www.cjgkampen.nl.

Woon je in de gemeente Olst-Wijhe? Neem voor een beschikking contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin via www.olst-wijhe.nl.

Woon je in de gemeente Ommen? Neem voor een beschikking contact op met het Samen Doen Team via www.ommen.nl/samendoen.

Woon je in de gemeente Raalte? Neem voor een beschikking contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin via www.cjgraalte.nl.

Woon je in de gemeente Staphorst? Neem voor een beschikking contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin via www.cjgstaphorst.nl.

Woon je in de gemeente Steenwijkerland? Neem voor een beschikking contact op met de gemeente of Sociaal Werk De Kop via www.sociaalwerkdekop.nl.

Woon je in de gemeente Zwartewaterland? Neem voor een beschikking contact op met de Centrale Toegang via www.zwartewaterland.nl/sociaaldomein.

Woon je in de gemeente Zwolle? Neem voor een beschikking contact op met jouw wijkteam via www.swtzwolle.nl.

Wat is een beschikking?

Als jij professionele of specialistische hulp nodig hebt, dan krijg je daarvoor een beschikking of verwijzing. Meestal krijg je dat via jouw gemeente, maar soms ook via de huisarts, Jeugdarts of Medisch specialist.

Op een beschikking staat onder andere de hulp die jij kan vragen bij de aanbieders op deze website.

Waar kan ik met vragen of tips over de website terecht?

Heb je een vraag over de website? Zie je een fout? Of heb je tips over wat er beter kan op deze website? Dan horen we dat graag.

Je kunt hiervoor een e-mail sturen aan toeganggezin@rsj-ijsselland.nl.

Voor vragen over het privacybeleid, de toegankelijkheidsverklaring en de algemene voorwaarden kun je contact opnemen met Steunwijzer via klantenservice@steunwijzer.nl.

Welke jeugdhulpaanbieders staan op deze website?

Alle aanbieders op deze website hebben een contract met jouw gemeente. Voor alle gemeenten in de Regio IJsselland zijn dit dezelfde jeugdhulpaanbieders.

De plek van het kantoor van een aanbieder is daarom soms in een andere gemeente. Toch kun je van de jeugdhulp van deze aanbieder gebruik maken als je de juiste beschikking hebt.

Aanbieders zetten zelf hun eigen informatie op deze website.

Wat kan ik doen op deze website over jeugdhulp in de Regio IJsselland?

Op deze website vind je jeugdhulp die bij jou past. Je vindt hier aanbieders van jeugdhulp in jouw gemeente.

Voor de jeugdhulp op deze website heb je een beschikking van jouw gemeente nodig. In deze beschikking staat bijvoorbeeld het profiel waarmee jij een aanbieder kan zoeken. Je kunt de aanbieders ook op deze website vergelijken, bijvoorbeeld op locatie, afstand of waar een aanbieder goed in is.